Linkkejä

Tässä jokunen linkki erinäisiin käteviin, VN-aihepiiriä jollain tapaa sivuaviin sivustoihin. Lisälinkkejä saa toki ehdottaa, jos sellaisia tulee mieleen! Otan ne ilomielin vastaan, kuten varmasti moni muukin. Aihepiiristä johtuen läheskään kaikkia linkkejä en laskisi työturvallisiksi.


TLWiki (en)
Eräs wikisivusto enkkupatcheille, jos kuukieli sattuu aivoihin. Kohdasta tools löytyy lisäksi yhtä sun toista kivaa oheiskrääsää, esimerkiksi erilaisia datanpurkuohjelmia. Screenshottien näpsiminenhän on tavattoman työlästä ja valmiisiin CG-torrentteihin/DDL:iin turvautuminen tylsää.

The Visual Novel Database (en)
Nimensä mukaisesti englanninkielinen VN-infosivusto, pelaajien arvioita teoksista ynnä muuta kivaa. Vähän kuin MAL, mutta VN:illä.

Erogamescape (jp)
Japanilainen, huomattavasti VNDB:tä laajempi ja yksityiskohtaisempi VN-infosivusto. Gaijnblokkaajan voi tunnetusti kiertää vaikkapa yksinkertaisella IP-proxylla.

VADB (jp)
Laaja ja käyttökelponen kokoelma VN-ääninäyttelijöiden aliaksia yhdistettyinä näyttelijöiden oikeisiin nimiin ja alan teoksiin.

Bangumi (ch)
Laaja, kiinalainen infosivu japanilaisesta popkulttuurista laidasta laitaan. Teosten nimet ja ihmiset kuitenkin japaniksi/romajeilla. Käytettävissä laajennettuna VADB:nä, sillä listaa oikean nimen ja VN-roolien lisäksi myös näyttelijöiden animeroolit. Japanilla ja nimien copypastettamisella hakukenttään pärjää ihan hyvin, en minäkään osaa kiinaa pätkän vertaa.

Seya no Heya (jp)
Pelien läpipeluuohjeita laiskoille ja meille, jotka haluamme tarkastaa ettei mitään vain mennyt ohi lukiessa. Päivittyy aktiivisesti ja vauhdilla.

Amiami (en/jp)
Jos teoksia haluaa ostaa, lienee Amiamin mature-osio hyvä paikka aloittaa. Teokset ovat ihan kohtuuhintaisia, tai vähintäänkin selvästi suositushintaa halvempia.

DLsite (en/jp)
Myös DLsite tarjoaa yhtä sun toista ostettavaa, nimensä mukaisesti digitaalisessa muodossa. Itse en vielä ole sivustoa kokeillut, mutta vähintään tunnen ihmisiä jotka ovat ostaneet sieltä ainakin Hatoful Kareshin sekä Color of Whiten. Tutustunen piakkoin tarkemmin.

2 kommenttia:

 1. DLsitestä voisi mainita sen olevan pitkälti doujin-painotteinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsin sitä hetken, mutta katselin tarjontaa ja bongasin ainakin japaninkieliseltä puolelta sen verran paljon kaupallisen puolen julkaisuja että jätin mainitsematta.
   Ei sattuisi olemaan mitään tietoa, onko niissä sitten jotkin gaijinblokkausjärjestelmät vai ei?

   Poista