Ketä?

Ketä puhuu ja kusta?

-Yleensä olen Pilperi, parikymppinen sähköteekkari Helsingistä. Parilla muullakin nickillä minut saattaa netistä löytää, mutta Pilperi on näistä käytetyin. Harrastuksiin kuuluu pääasiassa opiskelu ja kotoilu, kaukoidän animaatiotaiteesta olen nauttinut noin vuoden 2006-boomin tienoilta, interaktiivisista audiovisuaalisista lukukokemuksista taasen jostain 2007-2008-hujakoilta. Näiden lisäksi pelailen mahjongia riichisäännöillä.

*

Aloitit näköjään bloginkin näistä? Eiks näitä oo jo aivan tarpeeksi?

-Blogin tarkoitin lähinnä tyydyttämään omia kirjoitus- ja hehkutustarpeitani sosiaalisten medioiden ohella. Pääpaino tullee lähinnä olemaan ns. Vee Ännissä (Visual Novel, Le Roman Visual) ja alkavien sekä meneillään olevien animekausien tarjonnan läpikäynnissä. Luulisin. Mahjongissa en ole niin hyvä, että voisin siitä mitään puhua.
Myönnän olevani jossain määrin uusihomo aloitteleva aktiivikuluttaja, eritoten mitä tulee Visual Novelleihin: pelejä, joihin olen ylipäätänsä kajonnut, on vaivaiset parisen kymmentä kappaletta. Näistäkin vain yhden olen lukenut kokonaan läpi, eikä klassikkoteoksianakaan pidettäviä löydy pelattujen listalta kuin yksi. Toisaalta enpä ole animenkaan piiristä katsonut läheskään kaikkia yleissivistykseen kuuluvia teoksia.
Mutta mitä omiin näkemyksiini tulee, ei tämä estä puhumasta kyseisen tyyppisistä teoksista. Toki tietyt intertekstuaaliset referenssit jäävät huomaamatta ja keskenään vertailukelpoisten teosten kirjo on kapeampi, mutta nämä rajaukset ovat mielestäni melko epäolennaisia. Visual novellienkin kirjoitustyylien tarkkailu kun on osaltani muutenkin tasoa "siinä oli paljon vaikeita kanjeja, en tajunnu."
(Ei, en ole pelannut Wanko to Kurasouta.)
Lisäksi käsitykseni on se, ettei Suomen harrastajapiireissä aiheesta puhuta läheskään tarpeeksi. Etenkin blogikirjoituksia tuntuu olevan harmillisen vähän VN:n/galgen saralta. Korjatkoon toki joku, jos olen väärässä!
Siksi tuumasin parhaaksi vaihtoehdoksi kirjoittaa itse edes jotain, ties vaikka joku muukin innostuisi tuomaan julki ajatuksiaan näistä lukukokemuksista!

*

Oo Koo.. Kai ny sentää osaat kirjottaa? Kirjotatko useinkin?

Henkilökohtainen kirjoitustyyli ja retoriikka on vielä jokseenkin haun alla, mikä onkin yksi osasyy projektilleni. Livejournalia olen sentään käyttänyt pari vuotta, kirjoittaen joskus melkein jotain asiallistakin. Melkein ja joskus.
Ikävä kyllä olen melko hidas lukija, niin VN-julkaisuissa kuin muutenkin. Eikä teosten kuukielisyys ainakaan tunnu nopeuttavan lukutahtia. Näistä pyrin kirjoittamaan silloin, kuin suinkin vain kerkeän. Kun itse lukemiseenkin kuluu tuhottoman pitkä aika, en lupaile mitään hurjia päivitystahteja.
Tekstien laatu jääköön itse kunkin arvioitavaksi, mutta jotain yritän saada raapustettua viimeaikaisista lukukokemuksista.
Animesta sentään tullee se nelisen tekstiä per vuosi. Ei se paljoa ole, mutta todennäköisesti enemmän kuin mitä luetuista teoksista saan aikaan.
Sarjakuvajulkaisuja luen sen verran vähän ja harvakseltaan, ettei niiden saralta kannata odottaa paljon mitään.
*
Pelaat ihan vääriä pelejä, eihän näistä juuri mitään ole edes englanniksi!

Ei olekaan, ihan totta! Mutta sille nyt mahda oikein mitään, ellen sitten rupea pyörimään käännösprojekteissa mukana. Ja ei, en jaksa ainakaan tähän hätään. En nyt kuitenkaan rupea muuttamaan kiinnostuksen kohteitani sen mukaan, mistä muut ovat kiinnostuneita tai mihin muiden kielitaito vetää rajan.
Vihaajat vihaa.
Itsekään en voi pelata kaikkea mitä haluaisin, ihan vain koska HARD KANJI.
Aina voi tietenkin toivoa ja odotella, että teos X käännetään vielä joskus englanniksi.
Osittain tähän liittyen pyrin kirjoituksissani välttämään spoilereita kun suinkin mahdollista. Aina tämä ei tietenkään ole mahdollista, tai on turhan työlästä. Tällöin kyllä ilmoitan spoilerivaarasta, ei hätää!


-Pilperi,
pilperi.majs <ättimerkki> gmail.com jos ei uskalla kommentteihin sanoa tai /msg Pilperi IRCnetissä

TL;DR:
>pelaa erogeita juonen takia
Pelasin joskus Flyable Hearttiakin pari reittiä. Tykkäsin, mutta jäi tuolloin kesken : /